Premijer liga BiH
292

Razigrano Sarajevo lijepim golovima Hebibovića i Handžića pobijedilo Tuzla City

Piše: K. H.
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Ekipa Sarajeva pobijedila je Tuzla City u meču 9. kola Premijer lige BIH na svom Koševu rezultatom 2:0.

Sarajevo je od prve minute preuzelo terensku inicijativu i bilo je jasno kako ekipa Husrefa Musemića više želi pobjedu u ovom meču, odnosno da su gosti na Koševo stigli po jedan bod.

Prvi 20 minuta proteklo je u apsolutnoj dominaciji Bordo ekipe, ali nisu imali pravih prilika, da bi u 19. minuti Mujakić napravio veliku grešku, Ziljkić je imao odličnu situaciju da dovede Tuzlu City u vodstvo, no Dupovac u posljednji trenutak dobro reaguje.

Tatar je u 22. minuti šutirao preko gola, kao i Stanojević devet minuta nakon toga. Bez opasnosti po gol Fejzića.

U 37. minuti sudija Paradžik je pokazao na bijelu tačku nakon što je golman Fejzić srušio Ahmetovića, ali se čuvar mreže Tuzla Cityja iskupio nakon što je odbranio kazneni udarac Velkoskom. Zanimljivo, ovo je bio drugi uzastopni promašen penal za kapitena Sarajeva.

Već u sljedećem napadu Rahmanović je pogodio prečku, a u 41. minuti Fejzić je još jednom odlično reagovao nakon još jednog udarca Rahmanovića.

Početak drugog poluvremena donio je nešto sporiji tempo igre, a prvu priliku bilježimo u 58. minuti kada udarac Rahmanovića sa 25 metara još jednom sjajno zaustavlja Fejzić. Ipak, četiri minute nakon toga odbrana Tuzla Cityja je kapitulirala. Sjajan pogodak za vodstvo Sarajeva postigao je Anel Hebibović fantastičnim udarcem s desne strane kojim je pogodio dalje rašlje golmana Fejzića.

U sljedećem napadu, Rahmanović je pogodio stativu čime je nastavio reviju promašaja večeras na Koševu, a pitanje pobjednika ovog meča odlučio je rezervista Haris Handžić koji u 78. minuti silovitim udarcem s nekih 20 metara pogađa mrežu ovoga puta nemoćnog Fejzića.

Do kraja meča Sarajevo je mirno kontrolisalo prednost i na kraju su sasvim zasluženo osvojili tri boda. Ovom pobjedom, Bordo tim se barem privremeno vratio na lidersku poziciju Premijer lige BiH i sigurno je da će s nestrpljenjem očekivati sutrašnji rezultata s Grbavice gdje se sastaju Željezničar i Radnik.