Dva duela pred nama
46

Razigrano Sarajevo danas želi nastavak pohoda na Evropu, slične ambicije ima i Posušje

D. P.
Bordo tim želi novi trijumf (Foto: T. S./Klix.ba)
Bordo tim želi novi trijumf (Foto: T. S./Klix.ba)
Pred nama su dvije utakmice 25. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, a igrat će se dueli u Posušju i Sarajevu.

Ova runda takmičenja počinje utakmicom između Posušja i Tuzla Cityja od 13:30. Riječ je o okršaju kojeg s nestrpljenjem čekaju u oba tabora jer je vrlo značajan, ali ekipe ga dočekuju u različitom raspoloženju.

Posušje igra sjajno ovog proljeća i niže pobjede, a eventualni trijumf danas zadržao bi ih u kakvom-takvom priključku za Evropu. S druge strane, Tuzla City ima dva poraza, ostao je bez trenera i vodi grčevitu borbu za opstanak.

I u drugom današnjem meču imat ćemo okršaj ekipe koja se bori za Evropu i ekipe koja se bori za opstanak u društvu najboljih.

Sarajevo će od 20:45 na Koševu dočekati Igman Konjic. Bordo tim ima ulogu apsolutnog favorita, posebno nakon što je slavio dvije ubjedljive pobjede u Wwin ligi BiH u posljednja dva duela.

Ipak, Igman se u posljednjim utakmicama pokazao kao tvrd rival Sarajevu pa je tako neporažen otišao s Koševa na zadnje dvije utakmice.

"Mirno, jako foksirano i u dobrom raspoloženju je prošla ova sedmica i tako i dočekujemo utakmicu. Poznajemo se jako dobro jer smo nedavno igrali. Puno toga je došlo na svoje, ekipa je pokazala kvalitet i u lijepoj atmosferi dočekujemo susret. Igman je kompaktna ekipa i očekujemo dobar meč u kojem želimo nova tri boda. Do kraja prvenstva imamo još mnogo toga pokazati sebi i našim navijačima", rekao je Rožman u najavi današnje utakmice.

U sastav Sarajeva se nakon suspenzija vraćaju Ajdin Hasić i Renan Oliveira, zbog žutih kartona neće biti Mirze Mustafića, dok su svi ostali nogometaši spremni za igru.

Duel na Koševu igra se s početkom u 20:45, a sudit će ga Dražen Marić iz Bijeljine. Oba duela su u direktnom TV prijenosu na Areni Sport, dok duel s Koševa možete pratiti u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.

Raspored:

13:30 Posušje - Tuzla City

20:45 Sarajevo - Igman

Tabela: