Uzvrati četvrtfinala Kupa BiH
2

Razigrani Čelik želi u polufinale, Olimpic gostuje na Grbavici

Piše: Edin Isanović
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Uzvratne utakmice četvrtfinala Kupa BiH igraju se danas. Plavi će na Grbavici dočekati komšije sa Otoke, koje su u prvom susretu savladali rezultatom 1:0.

Strateg Plavih Amar Osim pozvao je na oprez tokom konferencije za novinare.

"Pogodak koji smo postigli na Otoci neće utjecati na igru Olimpica. Oni nisu ekipa koja igra napadački, ali se i ne brane. Imaju neku svoju igru. Njima jedan gol garantuje nešto lijepo, dok smo mi u situaciji u kojoj ne znamo šta da radimo. Pitanje je da li pokušati odbraniti prednost ili krenuti ka golu gostiju. Nismo vježbali penale jer time šaljemo pogrešnu poruku našim igračima. Što se tiče rezultata, ne mislim da će biti 0:0", izjavio je Osim.

Amar Osim bit će lišen usluga povrijeđenih Kerle i Zebe.

Olimpic najavljuje ofanzivu

Vukovi u okršaj sa aktuelnim prvakom BiH ulaze sa namjerom da što prije postignu pogodak koji bi utjecao na tok utakmice. Jasno je da će izabranici Husrefa Musemića igrati ofanzivno u Dolini ćupova. Inače, Olimpic je mnogo opasniji na gostujućim terenima.

Uzbudljivo će biti i na Bilinom Polju, gdje će razigrani Čelik pokušati savladati Široki Brijeg i plasirati se u polufinale. Prvi dvoboj na Pecari okončan je rezultatom 1:1.

"Široki Brijeg je ekipa koja zna igrati na rezultat i svake godine izbore takmičenje u Evropi. U uzvratnom susretu pokušat će nadoknaditi ono što nisu uspjeli na domaćem terenu. Međutim, smatram da se možemo nositi sa njima, siguran sam da će moji igrači dati svoj maksimum i da ćemo doći do željenog rezultata", naglasio je na konferenciji za novinare šef struke crno-crvenih Vlado Jagodić.

Musa: Očekujem pun stadion

Gosti iz Hercegovine sa dosta samopouzdanja stižu u Zenicu. Slaven Musa, trener Širokog, smatra da njegovi izabranici trebaju postići najmanje jedan pogodak ukoliko žele u narednu rundu.

"Mi želimo igrati nogomet. Nismo ekipa koja se brani. Očekujem pun stadion, dobru atmosferu i vjerujem u naš prolaz", istakao je Musa.

Zrinjskom na megdan stiže Zvijezda. Tim iz Gradačca je pobijedio u prvom dvoboju rezultatom 3:2. Ipak, Plemići vjeruju da će proljeće dočekati u najmasovnijem takmičenju.

S druge strane, gosti kažu kako u grad na Neretvi ne dolaze sa bijelom zastavom. Nadaju se da mogu doći do pozitivnog ishoda.

Sloga iz Doboja najprijatnije je iznenađenje u ovom takmičenju. U prvom meču savladali su GOŠK u Gabeli 2:1. Danas imaju priliku da potvrde plasman u polufinale i svi u klubu vjeruju u uspjeh.

Parovi i satnica:

Željezničar – Olimpic 17:00 sati (1:0) Čelik – Široki Brijeg 16:30 sati - prijenos na BHT1 (1:1) Zrinjski – Zvijezda 13:00 sati (2:3) Sloga (Doboj) – GOŠK 13:00 sati (2:1)