Primera
0

Raulu dva gola i novi rekord

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Raul Gonzalez po svemu je obilježio dvoboj sedmog kola španjolskoga nogometnog prvenstva između Reala i Valladolida u Madridu (4-2). Ponajprije, međutim, po novom rekordu.

Točno 711. put u natjecateljskoj je utakmici veliki 32-godišnji napadač Madriđana odjenuo dres "kraljevskog kluba". Time je na vječnoj listi konačno pretekao dosadašnjeg rekordera Manola Sanchisa, koji se zaustavio na brojci 710.

Osim toga, u novoj pobjedi madridskog kluba Raul je sudjelovao s novim dvama golovima, i to vrlo atraktivnima: u 13. je minuti petom pospremio u mrežu ubacivanje Granera s desne strane, a pet minuta potom desnom nogom lijepo pritisnuo oštro ubacivanje Brazilca Marcela s lijeve strane za 2-0. Raul je došao do brojke od pet golova u ovom prvenstvu.

Nakon što su gosti smanjili, na 3-1 povisio je također vrlo raspoloženi Marcelo nakon solo-prodora i krasnog udarca desnom nogom poluvisoko u rašlje s 18 metara.

U 53. su minuti gosti smanjili na 3-2, no u 79. je konačni rezultat lobom preko gostujućeg golmana Jacoba postavio Gonzalo Higuain. Bio je to drugi ovosezonski pogodak lani najboljeg Realova strijelca.

Ranije je Sevilla upisala drugi ovosezonski poraz ove sezone i prvi nakon pet uzastopnih pobjeda. Bolji je na Riazoru u La Coruńi bio domaći Deportivo s minimalnih 1-0. Jedini gol na utakmici topovskim je udarcem postigao Juan Rodriguez.

Primera, 7. kolo:

Deportivo – Sevilla 1-0 (Rodriguez 38)

Real Madrid – Valladolid 4-2 (Raul 13, 18, Marcelo 45+1, Higuain 79 / Nauzet 29, Marquitos 53)

Redoslijed: 1. Real Madrid 18, 2. Barcelona 18 (-1), 3. Sevilla 15, 4. Deportivo 15, 5. Valencia 11 (-1)...