Nagrada za vjernost klubu
0

Raul: Nikada nisam mislio da ću biti rekorder Reala

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U 4-2 pobjedi protiv Valladolida ikona madridskog Reala, Raul imala je nekoliko razloga za slavlje. Dva pogotka pomogla su njegovoj momčadi da upiše pobjedu u susretu u kojem je on sam postao igrač s najviše nastupa u natjecateljskim utakmicama za “kraljevski klub”.

Nagradu za dugogodišnju vjernost klubu i rekordan 711. meč u dresu Reala primio je prije utakmice, a nakon nje izjavio:

  • Sretan sam, ali i ponosan da smo došli do tri važna boda. Nikada nisam mislio da ću postići ovo, zadovoljan sam, no želim i dalje pomagati suigračima i klubu. Sezona je duga i najvažnije je u maju biti prvi.

Real Madrid trenutačno drži drugo mjesto Primerine liste s bodom zaostatka (19-18) za vodećom Barcelonom nakon sedam odigranih utakmica. Ipak, njihova igra nije bajna, propusta ima, a svjestan je toga i Raul.

  • Ne igramo u jednakom ritmu svih 90 minuta. Počeli smo dobro, ali se nismo snašli nakon što je Valladolid postigao pogodak. Četiri postignuta pogotka ne zvuče loše, no mora se priznati da imamo poteškoća. Razlog tomu je velik broj novih igrača, mnogo različitih ideja i novih lica. Treba biti strpljiv - kazao je igrač sa 711. nastupa u utakmicama natjecateljskog karaktera za najjači madridski nogometni klub.

Rekord je to koji je do sada držao zajedno s Manolom Sanchisom, koji je nastupio u 710. takvih utakmica. Raul je sada na vrhu sam, a njegova je želja da se u istoj poziciji sada nađe i njegov klub.

Trener momčadi Manuel Pellegrini na utakmicu gleda drugačije od svog kapetana. Po njegovom sudu pogrešaka u igri nije bilo, barem ne u obrambenim zadaćama.

  • Ja ih nisam uočio. Prvi smo pogodak dobili iz slobodnog udarca, drugi zbog pomanjkanja sreće. Valladolid je imao dvanaest udaraca iz kuta, a nakon njih nisu postigli niti jedan gol. Odigrali smo dobar susret, pogotovo njegov uvodni dio u kojem smo bili dominantni.