Nakon sraza Reala
0

Raul: Ima i dobra vijest - gore ne možemo!

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Kapiten madridskog Reala Raul Gonzalez uklopio se u sliku svog kluba u kojem je nakon sramotnog poraza od trećeligaša Alcorcona 4-0 u prvom dvoboju šesnaestine finala Kupa kralja dominirala samo jedna misao, izvinjenje navijačima.
  • Prije svega, moramo se izviniti, jer ova ekipa i historija ovog kluba ne zaslužuju ovakav imidž. Ipak, uprkos svemu, još uvijek nismo ispali iz Kupa kralja. Pozitivno je da lošiji od ovoga ne možemo biti. Poniženi smo, ali imamo svoj ponos. Ako postoji klub koji se može vratiti nakon ovoga, onda je to Real Madrid - poručio je Raul.

Alcorcon je klub iz trećeg razreda španskog nogometa, iz istoimenog grada smještenog 13 kilometara jugozapadno od Madrida. Raula i saigrače u subotu čeka još jedan okršaj protiv sastava iz madridskog predgrađa, dvoboj 9. kola Primere na domaćem terenu protiv Getafea.

  • Real je i ranije u prošlosti imao jako loših utakmica i velikih povrataka. Uzvratna utakmica protiv Alcorcona bit će veliki test za nas, ali prije nje nas čeka još jedan u prvenstvu, protiv Getafea. Čestitam Alcorconu na pobjedi, ali još nismo ispali, ostaje nam uzvratna utakmica - ponudio je na kraju optimizam kapiten Reala.