Serie A
56

Raspucani Milan ubjedljivo pobijedio, lider Napoli u nevjerovatnom meču ostao bez pobjede

K. H.
Genoa - Milan (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Milana pobijedila je Genou u gostima u meču 15. kola italijanske Serije A rezultatom 3:0, dok je lider Napoli u istom terminu remizirao protiv Sassuoloa rezultatom 2:2.
Milan je sjajno otvorio meč i sjajnim golom Zlatana Ibrahimovića iz slobodnog udarca došao u vodstvo od 1:0 već u desetoj minuti, a da će Rossoneri doći od pobjede bilo je jasno u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena kada je Messias pogodio za 0:2.

Pitanje pobjednika riješio je Messias svojim drugim, a za Milan trećim golom, čime je ujedno i postavio konačan rezultat meča.

Bh. reprezentativac Rade Krunić odigrao je svih 90 minuta za svoj tim i bio je izuzetno dobar tokom svih 90 minuta.

Lider na tabeli Serije A, ekipa Napolija, iako je imala vodstvo od 2:0 protiv Sassuoloa na kraju je osvojila samo jedan bod.

Ruiz je pogodio za 51. minuti za vodstvo Napolitanaca, a samo devet minuta nakon toga Mertens je postigao drugi gol i činilo se da će Napoli lagano privesti meč kraju.

Ipak, Scamacca pogađa za 1:2 u 72. minuti, a Ferrari golom u 89. minuti donosi jedan bod svom timu. Do kraja meča je Defrel pogodio za pobjedu Sassuoloa i veliki preokret, ali je sudija uz pomoć VAR tehnologije poništio gol i prihvatio je instrukciju da je napravljen faul, iako ga on nije svirao na terenu.

Rezultati i strijelci:

Genoa - Milan 0:3 (Ibrahimović 10', Messias 45+2', 61')

Sassuolo - Napoli 2:2 (Scamacca 72', Ferrari 89' - Ruiz 51', Mertens 60')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore