Serie A
131

Raspucani Milan ponizio Juventus u Torinu i odaljio ga od Lige prvaka

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Milana razbila je Juventus u meču 35. kola italijanske Serije A u Torinu rezultatom 3:0 i tako znatno udaljila Staru damu s prve četiri pozicije koje naredne sezone vode u Ligu prvaka.

Nakon nešto opreznijeg prvog poluvremena činilo se da neće biti pogodaka nakon prvih 45 minuta, a onda u samom finišu prve dionice Rossoneri stižu u vodstvo. Igrala se prva minuta sudijske nadoknade kada je Brahim Diaz fantastično pogodio za vodstvo svog tima iskoristivši loše istrčavanje i postavljanje golmana Szczesnyja.

Rossoneri su mogli u 58. minuti postići i drugi gol, no Szczesny je odbranio penal Kessieju, no spasa za Staru damu nije bilo u 78. minuti kada je Rebić postigao još jedan fantastičan gol za Milan i tako faktički riješio pitanje pobjednika.
Treći gol za Milan i ovjeru pobjede postigao je Tomori u 82. minuti, nakon čega je bilo jasno da će veliki derbi pripasti timu iz Milana. Bh. reprezentativac Rade Krunić u igru je ušao u 70. minuti.

Nakon ove pobjede Milan je preskočio Juventus na tabeli i trenutno imaju 72 osvojena boda, dva više od Napolija i tri više od Juventusa koji je na petom mjestu sa 69 osvojenih bodova.

U narednom meču Milan igra protiv Torina u gostima, dok će Juventus gostovati kod Sassuoloa. Napoli će igrati protiv Udinesea na svom terenu, a drugoplasirana Atalanta domaći meč protiv Beneventa.

Nakon tog kola, Milan će igrati protiv Cagliarija na svom terenu i zatim protiv Atalante u gostima, Juventus će igrati protiv Intera na svom stadionu i Bologne u gostima, dok će Atalanta pored pomenutih mečeva igrati protiv Genoe u gostima.

Juventus - Milan 0:3 (Diaz 45+1', Rebić 78', Tomori 82')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore