Vodi tim u Evropu
361

Raspucani Dal Varešanović postigao jedan od najvažnijih golova sezone, igra u životnoj formi

D. P.
Varešanović je odlično istrčao kontru (Foto: Screenshot)
Varešanović je odlično istrčao kontru (Foto: Screenshot)
Mladi bosanskohercegovački nogometaš Dal Varešanović nastavlja igrati u fantastičnoj formi, a danas je u derbiju i direktnom okršaju za Evropu protiv Trabzonspora postigao osmi gol u sezoni.
Bivši nogometaš Sarajeva iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i pokazao je da je period navikavanja na novu i težu ligu iza njega. Danas je postigao svoj osmi gol u Superligi, a ima i dvije asistencije.

Rizespor i Trabzonspor odigrali su meč koji može biti važan i za kompletnu završnicu takmičenja jer se sastaju rivali u borbi za Evropu (treći i peti na tabeli), a na kraju je jedan gol presudio u korist domaćina koji je slavio trijumf rezultatom 1:0.

Bilo je 0:0 sve do 78. minute kada je mladi nogometaš doveo Rizespor u vodstvo. Bila je to sjajna kontra domaćeg tima, Adolfo Gaich je poslao dugu loptu na desnu stranu za Varešanovića koji je imao malo problema s prijemom, ali je onda sve ispravio završnicom u maniru rasnog strijelca.

[TWITTER]1750589093870997784[/TWITTER]

Gol pogledajte ovdje.

Inače, u ovom direktnom okršaju rivala za Evropu s jedne strane igrao je Varešanović, a s druge proslavljeno bh. ime Edin Višća. Završeno je rezultatom 1:0.

Tabela: