Teško izvodivo
1

Rasplamsali maštu fanovima: Evropski mediji se raspisali o povratku Ronaldinha u Barcelonu

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Engleski i evropski mediji rasplamsali su maštu brojnih poklonika Ronaldinha pričom da bi upravo on mogao biti jedan od igrača koji bi privremeno trebao nadoknaditi izostanak Osmanea Dembelea u Barceloni.

Podsjetimo, Neymarov nasljednik zbog teške povrede neće biti na raspolaganju Ernesteu Valverdeu četiri mjeseca pa se treneru Barcelone pokušava olakšati posao.

Prijelazni rok počinje tek u januaru pa Barcelona ne može dovoditi igrače iz drugih klubova, ali na raspolaganju su im slobodni igrači, među kojima je i Ronaldinho, koji još uvijek nije zvanično okončao karijeru.

"To bi bio fantastičan potez. Poznato je da ga navijači obožavaju i njegov dolazak bi probudio sjećanja na pet nezaboravnih godina koje je tamo proveo i donio klubu dva naslova prvaka i Ligu prvaka, dok je on dva puta proglašen najboljim nogometašem", piše englesko izdanje popularnog nogometnog portala Goal.com.

Osim Ronaldinha, na listi su se našli i Antonio Casssano, Jose Antonio Reyes, Diego Capel, Mark Gonzales, Diego Forlan, Florent Malouuda, Claudio Pizarro i Giuseppe Rossi.