Premiership
23

Rashford u 92. minuti donio pobjedu Manchester Unitedu u Bournemouthu

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Bournemoutha prekinuli su niz bez poraza. Ekipa za koju s velikim uspjehom nastupa Asmir Begović je izgubila kod kuće od Manchester Uniteda rezultatom 2:1 u 11. kolu Premiershipa.

Bournemouth je napao od prve minute i pred De Geinim golom viđeno je mnoštvo prilika, a najozbiljnije su imali Fraser i Wilson u prvih desetak minuta.

Igrala se 11. minuta kada se mreža gostiju zatresla. Fraser je sjajno uposlio Stanislasa koji ubacuje loptu sa desne strane, a Wilson je šalje iza leđa nemoćnog De Gee za 1:0.

Nakon primljenog pogotka United je zaigrao mnogo bolje i od tog trenutka je preuzeo terensku inicijativu, a to se isplatilo u 35. minuti kada je Sanchez uposlio Martiala koji pogađa za 1:1.

U 55. minuti nakon sjajne akcije Shaw je izašao sam na Begovića, a naš golman fenomenalno brani u situaciji jedan na jedan.

Crveni đavoli su najbliži pobjedi bili u 64. minuti susreta. Young je iz slobodnog udarca pogodio prečku, lopta se odbila do Rashforda koji pogađa Akea na liniji, a potom ni Pogba ne uspijeva poslati loptu u prazan gol.

U 81. minuti zaprijetio je i Brooks iskosa sa desetak metara sa lijeve strane, a De Gea sjajno brani.

Posljednju priliku za domaću ekipu na meču vidjeli smo u 89. minuti kada je pokušao Lingard, a Begović spašava svoj gol sjajnom intervencijom.

Kada se činilo da će susret biti završen podjelom bodova, u 90+2. minuti Pogba je ubacio loptu u peterac, Ake je pogriješio, a Rashford matira Begovića za pobjedu Uniteda.