Nakon pobjede nad Borcem
0

Raščić: Bićemo sve bolji, imamo jak tim

Piše: Edin Isanović
Admir Raščić u akciji
Admir Raščić u akciji
Olimpic je u 7. kolu Premijer lige BiH pobijedio aktuelnog prvaka naše države banjalučki Borac rezultatom 2:1. Strijelac oba pogotka bio je Semir Kapić. Jedan od najboljih nogometaša "Vukova“ Admir Raščić nije nastupao. Odrađivao je suspenziju zbog kartona.

"Moji saigrači odigrali su izuzetno mudro i pametno. Uspjeli su savladati Borac koji je jedan od najkvalitetnijih timova lige. Mislim da ovim trijumfom najavljujemo izlaz iz krize. Olimpic će biti sve bolje. Zaista imamo kvalitetan igrački kadar i bilo bi nepravedno da budemo u donjem dijelu tabele. Imamo velike ambicije i u Kupu BiH“, rekao je za Sarajevo-x.com bivši reprezentativac BiH.

Potom je dodao:

"Zbog suspenzije i reprezentativne pauze nisam igrao mjesec dana. Poželio sam se terena. Naredno kolo gostujemo u Tuzli. Mislim da možemo doći do povoljnog rezultata, iako je Tušanj uvijek neugodan za goste".

Na pitanje koga smatra glavnim kandidatom za naslov, odgovorio je.

"Sam vrh tabele pokazuje da će se za naslov boriti Sarajevo, Široki Brijeg, Borac, a mislim da će im se priključiti i Željezničar. Ako već Olimpic ne može dotaći vrh, volio bi da to učini tim sa Koševa", zaključio je Raščić koji je prije nekoliko godina igrao za FK Sarajevo.