Premiership
235

Rapsodija u crvenom se nastavlja: Preporođeni Manchester United razbio i Bournemouth

Piše: E. B.
(Foto: EPA-EFE)
Manchester United je nastavio sa sjajnim partijama nakon odlaska Josea Mourinha. Ovaj put u 20. kolu engleskog Premiershipa na Old Traffordu je pao Bournemouth s ubjedljivih 4:1.

Paul Pogba je već u 5. minuti pogodio mrežu Asmira Begovića nakon što je Marcus Rashford napravio pravi dar-mar po desnoj strani i ubacio loptu u peterac, a Francuzu nije bilo teško pogoditi za 1:0.

U 33. minuti Pogba je pogodio glavom nakon ubačaja Andera Herrere za 2:0. Francuz je u samo tri utakmice pod vodstvom Olea Gunnara Solskjaera postigao više pogodaka nego što je to učinio u 17 utakmica pod Mourinhovim vodstvom.

U 45. minuti Rashford je krunisao sjajnu partiju pogotkom, ali je u posljednjim trenucima sudijske nadoknade Nathan Ake pogodio glavom za 3:1.

Ne samo da je Pogbi prijala promjena na klupi, isto se može reći i za Romelua Lukakua. Belgijanac je u igru ušao u 70., a već u 72. minuti je pogodio na maestralnu Pogbinu asistenciju za 4:1.

Crveni đavoli su susret završili sa deset igrača nakon što je u 79. minuti Eric Bailly dobio direktan crveni karton nakon što je na centru oštro faulirao Ryana Frasera.

Solskjaer je na ovaj način upisao i treću pobjedu iz isto toliko susreta na klupi Uniteda uz ukupnu gol-razliku 12:3.