Kapiten SAD-a
58

Rapinoe: Svjetsko prvenstvo se ne može osvojiti bez gay osoba

E. B.
Megan Rapinoe (Foto: EPA-EFE)
Megan Rapinoe (Foto: EPA-EFE)
Kapiten ženske nogometne reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država Megan Rapinoe nastavlja davati zanimljive izjave na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.
Nakon što je odlučila ne pjevati himnu na Mundijalu, potom je nimalo biranim riječima poručila kako joj ne pada na pamet ići u Bijelu kuću na prijem kod predsjednika Donalda Trumpa ukoliko SAD osvojiti titulu.

To se nije svidjelo Trumpu koji je izjavio kako Rapinoe ne poštuje državu i da bi joj bilo bolje da s skoncentriše na osvajanje trofeja.

Rapinoe je postigla oba pogotka u pobjedi SAD-a nad Francuskom rezultatom 2:1 koja je Amerikanke odvela u polufinale gdje će igrati protiv Engleske.

Tridesettrogodišnjakinja, koja je 2012. godine objavila da je gay, već godinama se protivi Trumpu, a u više navrata je pokušavala isprovocirati predsjednika SAD-a.

"Svjetsko prvenstvo se ne može osvojiti bez gay osoba. Nikad se nije ni moglo osvojiti, to je naučno dokazano", rekla je nakon pobjede nad Francuskom i dodala:

"Motiviraju me osobe poput mene koje se bore za iste stvari. Za mene je fantastičan osjećaj biti gay tokom mjeseca Pridea na Svjetskom prvenstvu", rekla je Rapinoe.