Na klupi za rezerve
8

Raphinha pobjesnio nakon što ga je Xavi izveo iz igre, uništavao stolicu pa molio za oprost

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nogometaši Barcelone i Manchester Uniteda remizirali su sinoć u prvom meču šesnaestine finala Evropske lige rezultatom 2:2, a najbolji pojedinac u redovima katalonske ekipe Raphinha je napravio incident nakon što je zamijenjen u 83. minuti.

Brazilac je najprije u 50. minuti asistirao Marcosu Alonsu za 1:0, a nakon što je United preokrenuo rezultat, on je u 76. minuti pogodio za 2:2. No, samo sedam minuta kasnije trener Xavi ga je zamijenio i u igru poslao Ferrana Torresa.

Raphinha je pobjesnio nakon što se ljutito pozdravio i s Torresom i Xavijem kod aut linije, a onda je napravio incident na klupi za rezervne igrače.

Brazilski krilni napadač je bio vidno razočaran, a kada je sjeo na klupu, počeo je šakama iz sve snage udarati po stolici na kojoj je ispred njega sjedio Alonso. Srećom, Jordi Alba ga je uspio smiriti, a nakon meča španske novinare je zanimao razvoj situacije.

Raphinha je nakon susreta rekao da se izvinio treneru Xaviju, te da ga je zamolio za oproštaj.

"Izvinio sam se treneru, a ovim putem se i javno izvinjavam svima - treneru, Torresu, čitavoj ekipi i navijačima. Znam da sam pogriješio i molim sve da mi oproste, a ja obećavam da se ovo više neće ponoviti. Samo sam želio ostati na terenu kako bismo pokušali pobijediti", rekao je Brazilac.

Xavi je rekao da mu je već oprostio i da ga u potpunosti razumije.

"Razumijem zašto je bio ljut, i ja sam bio ljut. Napravio sam izmjenu jer sam mislio da će to pomoći ekipi. Raphinha mi se izvinio, ali nije ni trebao. Za mene je pozitivno što pokazuje da želi igrati što više", rekao je Xavi.