Nogomet
0

Ranieri: Totti je lijen, ali je najbolji igrač kojeg sam trenirao

Totalsport
Totti i Ranieri
Totti i Ranieri
Bivši trener nogometnog kluba Rome, Claudio Ranieri, izjavio je da je Francesco Totti lijen, te da je mogao puno više toga ostvariti u svojoj karijeri da je napustio redove "vučice" i otišao u klub poput Manchester Uniteda ili Barcelone.

Totti je debitovao za Romu u martu 1993. godine i do danas je za "vučicu" odigrao preko 600 utakmica. Uprkos osvajanju nekoliko individualnih nagrada, Totti nikad nije proglašen najboljim nogometašem svijeta, a Ranieri smatra da je upravo to mogao i biti da je imao bolji pristup nogometu.

"Da li smatram da je lijen? Morat ću se složiti s tom konstatacijom. No, uprkos tome on je najbolji nogometaš s kojim sam ikada radio. Mogao je nekoliko puta osvojiti naslov najboljeg igrača svijeta da je otišao u Barcelonu ili Manchester United", smatra Ranieri.

"Radio sam s Frankom Lampardom kao i s Alessandrom Del Pierom, ali Totti je bolji od obojice. Razlika je u tome što su ova dvojica imala profesionalniji pristup kako na treninzima tako i na utakmicama, dok je Totti bio totalna suprotnost. On je posljednji dolazio i prvi odlazio s treninga", otkrio je Talijan za Gazzettu dello Sport.

Ranieri je bio trener Tottiju u razdoblju od 2009. do 2011. kada je dao ostavku na mjesto trenera Rome zbog niza loših rezultata.