Nogomet
73

Ranieri o odbrani titule: Veće su šanse da vanzemaljci slete u London

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Akteulni prvak Premiershipa Leicester City ima tek mikroskopske šanse za odbranom titule, smatra trener popularnih Lisica Claudio Ranieri.

Italijanski stručnjak je vodeći Leicester prošle sezone napravio jedno od najvećih sportskih čuda. Pred početak te sezone, u kojoj su Leicesteru davane šanse 1:5000 za osvajanje titule, kazao je da namjerava osvojiti 40 bodova, ali je Leicester na kraju sa osvojenim 81 bodom osvojio trofej.

Isti cilj Ranieri je postavio i za ovu sezonu. Barem je tako kazao nakon poraza od Mancehster Uniteda u Community Shieldu. U svojoj posljednjoj izjavi otišao je korak dalje i metaforički predstavio kakve su Leicesterove šanse za odbranom titule.

"Vrlo sam znatiželjan o ovoj sezoni. veliki timovi su spremni boriti se za titulu, a mi smo spremni da je branimo. Naš cilj je osvojiti 40 bodova i vidjet ćemo šta će se desiti. Uz to, želimo izgraditi dobro iskustvo u Ligi prvaka. Sada imam manji pritisak nego protekle sezone. Sve je drugačije. Radim da budem siguran. To sam rekao navijačima. Sve iznad toga je fantastično. Ove sezone naše šanse su 1:6000. Sada je nemoguće. Teže nego prošle sezone. Veće su šanse da vanzemaljci slete na Piccadilly Circus u Londonu", kazao je Ranieri.

Leicester novu sezonu otvara gostovanjem kod Hull Cityja u subotu od 13:30 sati. Šampionski tim napustio je N'Golo Kante koji je za 35,8 miliona eura prešao u Chelsea. Tim je napustio i Andrej Kramarić koji je za 10 miliona eura prešao u Hoffenheim. Kramarić svakako nije odigrao veliku ulogu u koračanju Lisica ka tituli, jer je u januaru otišao u Hoffenheim kao posuđen igrač.

Novi igrači Leicestera su napadač Ahmed Musa koji je za 19,5 miliona eura stigao iz CSKA Moskve, veznjak Nampalys Mendy koji je za 15,5 miliona eura stigao iz Nice, ofanzivni venjak Bartosz Kapustka koji je za 9 miliona eura stigao iz Cracovie Krakow, golman Ron-Robert Zieler koji je za 3,5 miliona eura stigao iz Hannovera i štoper Luiz Hernander koji je kao slobodan igrač stigao iz Sporting Gijona.