Prvo obraćanje
108

Ranieri o Džekinoj neefikasnosti: I najveći napadači imali su velike krize

Klix.ba
Claudio Ranieri (Foto: EPA-EFE)
Claudio Ranieri (Foto: EPA-EFE)
Novi Romin trener Claudio Ranieri razgovarao je s medijima uoči njegove prve utakmice nakon povratka na stadion Olimpico protiv Empolija, koja je na rasporedu u ponedjeljak.

"Emocije su uvijek lijepe i zato i dalje radim ovaj posao. Povratak u Romu je uvijek poseban, posebno za nas Rimljane i navijače. Emocije su maksimalne, poput ambicija. Teško je vrijeme, ali spreman sam se boriti", rekao je, a onda se osvrnuo na tim.

"Odradio sam samo jedan pravi trening s 12 igrača, a danas će biti prvi s malo više igrača. Radoznao sam, ali najvažnija stvar je motivacija. Razumijem negativan trenutak, ali Liga prvaka je tu ispred nas, veoma blizu", rekao je.

Ranieri se dotakao i igrača, među kojima je i kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko.

"Florenzi je svestran igrač, može igrati obje strane i nazad i u napadu, ovisno o situaciji. Zaniolova uloga je u sredini, on mora imati posjed lopte. Džeko i Schick će u mom timu igrati zajedno. Schick je u Portu ušao na teren s ljutnjom. On je veoma snažan, brz i dobar tehničar. Ako ga razigramo, navijači će se zaljubiti u njega. Džeko ne postiže mnogo golova? Pa, čak i najveći napadači imaju teška razdoblja, ali mi imamo još 12 utakmica za odigrati", poručio je Ranieri.