Iskusan stručnjak
8

Ranieri favorit za Di Francescovog nasljednika

Klix.ba
Claudio Ranieri (Foto: EPA-EFE)
Claudio Ranieri (Foto: EPA-EFE)
Italijanski nogometni stručnjak Claudio Ranieri favorit je za nasljednika aktuelnog trenera Rome Eusebija Di Francesca, piše Calciomercato.

Ranieri je u prednosti nad Cristianom Panuccijem kada je riječ o šansama za preuzimanje Rome u vrijeme kad se špekuliše o odlasku Di Francesca koji je veoma blizu napuštanja Rome nakon eliminacije u Ligi prvaka od Porta.

Potpredsjednik Rome Mauro Baldissoni je već dobio pozitivan odgovor nekadašnjeg trenera Bologne Roberta Donadonija, ali ekipa želi Ranierija ili Panuccija.

Corriere delo Sport navodi da je ipak Ranieri jedini kandidat koji je spreman preuzeti ekipu i voditi je do kraja sezone. On je vodio Vučicu između 2009. i 2011. godine.

Drugi italijanski stručnjak Fabio Capello smatra da Di Francesco zaslužuje da ostane trener do kraja sezone.

"Di Francesco zaslužuje da završi sezonu, niko ne može napraviti čuda za tako malo vremena. Nadam se da Roma sada neće dovesti novog trenera, jer je Di Francesco bio moj igrač i nadam se da će ostati do kraja sezone i ostvariti pobjede koje zaslužuje. On je iskrena i spremna osoba. Kao što je De Rossi kazao, ekipa u naredne dvije utakmice mora pokazati da igra za njega. Potrebno im je svih šest bodova", istakao je Capello.