Liderske sposobnosti
22

Rangnicka oduševio igrač Manchester Uniteda, predviđa mu kapitensku traku za dvije godine

K. H.
Ralf Rangnick (Foto: EPA-EFE)
Ralf Rangnick (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Uniteda plasirali su se u 4. kolo FA cupa nakon minimalne pobjede protiv Aston Ville na svom Old Trafford stadionu, a trener kluba Ralf Rangnick kaže da vidi napredak u igri Crvenih đavola te da bi strijelac jedinog pogotka Scott McTominay mogao postati kapiten u budućnosti.

Upravo je ovaj škotski nogometaš u prvom poluvremenu postigao jedini gol za pobjedu Manchester Uniteda, a on je pogodio glavom nakon što mu je Fred centrirao s desne strane. Rangnick kaže da je ovo bio težak meč, ali da je pobjeda na kraju najvažnija.

Također je pohvalio McTominaya rekavši da ga jednog dana vidi kao lidera ekipe.

"Bio je težak meč, ali mislim da smo pokazali pravu reakciju nakon poraza od Wolvesa. Mislim da smo mogli voditi 3:2 ili 4:3 na kraju prvog poluvremena, a u drugom smo više djelovali iz kontranapada i mislim da smo neke takve situacije morali bolje iskoristiti. Kada smo promijenili formaciju u sredini terena, imali smo više kontrole. Scott McTominay je postigao gol za pobjedu, a on je momak iz naše akademije i u posljednje vrijeme daje golove te demonstrira neke kvalitete vođe. Ne bih se iznenadio da za dvije godine bude kapiten tima", rekao je Rangnick.

Nijemac je dalje rekao da ekipa mora napredovati u još mnogo stvari.

"Vidim napredak u igri Manchester Uniteda, a kada bih rekao da je ovo savršena partija, niko mi ne bi vjerovao, jer naravno da nije ni bila. Imamo još mnogo stvari na kojima moramo raditi, ali sve je lakše kada se ostvari pobjeda", dodao je njemački stručnjak.

Manchester United će i naredni meč igrati protiv Aston Ville, ali ovaj put u okviru Premiershipa i na gostujućem terenu.