Opet izgubili kući
85

Rangnick utučen nakon poraza Manchester Uniteda: Nismo igrali dobro, razočarani smo

K. H.
Ralf Rangnick (Foto: EPA-EFE)
Ralf Rangnick (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Manchester Uniteda Ralf Rangnick bio je vrlo razočaran nakon poraza Crvenih đavola od Wolvesa na Old Traffordu rezultatom 1:0, a on je rekao da njegovi igrači ni pojedinačno ni kao ekipa nisu igrali dobro.
Manchester je za 90 minuta utakmice imao tek jednu izglednu priliku i to preko rezerviste Brune Fernandesa sredinom drugog poluvremena, a pored toga imali su veliki problem u kreaciji napada i nikako nisu dolazili do opasnih situacija ispred gostujućeg gola.

Toga je nakon meča bio svjestan i privremeni menadžer kluba Ralf Rangnick.

"Nismo igrali dobro, ni pojedinačno ni kao ekipa. Mučilo smo se izaći iz našeg kaznenog prostora, a u drugom poluvremenu, kada smo promijenili formaciju i počeli igrati s tri igrača u odbrani, stekli smo veću kontrolu, čak pogodili i prečku", rekao je Ragnick i nastavio:

"Gol koji smo primili je toliko karakterističan za nas u ovoj sezoni... Moutinho nije bio prvi koji je neometan van šesnaesterca i ovaj put je postigao gol. Razočarani smo, ali su oni zaslužili pobjedu."

Ovo je za United, zanimljivo, četvrti poraz u 10 odigranih mečeva na Old Traffordu, a oni sada imaju 31 bod iz 19 odigranih mečeva.

Naredni meč će igrati u okviru FA cupa protiv Aston Ville, a onda ih očekuje isti protivnik, ali u ligaškom duelu koji igrati u gostima.