Premiership
32

Rangnick teškom pobjedom debitovao u Unitedu, Conte vezao treći trijumf s Tottenhamom

D. P.
Rangnick je imao razloga za zadovoljstvo (Foto: EPA-EFE)
Rangnick je imao razloga za zadovoljstvo (Foto: EPA-EFE)
Odigrane su još tri utakmice 14. kola engleske Premier lige u kojima je debi na klupi Manchester Uniteda imao Ralf Rangnick.

Manchester United se patio i na kraju izborio trijumf protiv Crystal Palacea rezultatom 1:0 u prvom meču Ralfa Rangnicka na klupi Crvenih đavola.

Nijemac je preuzeo Manchester United nakon razlaza s Oleom Gunnarom Solskjaerom, a privremeno je posao na dobar način obavio Michael Carrick, a onda otišao iz kluba.

United je dugo danas napadao, imao veliki posjed lopte, čemu teži Rangnick, nekoliko prilika, ali je tek u završnici došao do pobjede. U 77. minuti jedini gol na utakmici postigao je Fred lijepim udarcem nakon asistencije Masona Greenwooda.

Ekipa Tottenhama vezala je i treću pobjedu nakon što je savladala Norwich rezultatom 3:0 i djeluje da se rezultati popravljaju pod komandom Antonija Contea.

Tottenham je slavio golovima Lucasa Moure, Davinsona Sancheza i Heung-Min Sona i tako se popeo na petu poziciju u Premier ligi.

Veliki preokret napravila je ekipa Brentforda, ali je u posljednjim trenucima ostala bez trijumfa protiv Leedsa. Meč na Elland Roadu završen je rezultatom 2:2.

Premier liga, 15. kolo:

Leeds - Brentford 2:2

Manchester United - Crystal Palace 1:0

Tottenham - Norwich 3:0

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore