Poseban razlog
51

Rangnick prvi put doveo djevojku na Old Trafford, no nije želio sjediti pored nje

D. P.
Rangnick je utakmicu gledao s tribina (Foto: Twitter)
Rangnick je utakmicu gledao s tribina (Foto: Twitter)
Novi Menadžer Manchester Uniteda Ralf Rangnick upoznao je svoju djevojku Flor s Old Traffordom, mjestom gdje bi trebao provesti naredne godine u različitim ulogama.

Rangnick, koji će pola godine raditi kao menadžer Uniteda, a onda poslije toga dvije godine biti konsultant u sportskom segmentu, riješio je administrativne prepreke neposredno prije početka derbija protiv Arsenala odigranog u četvrtak.

Njemački stručnjak (63) utakmicu je pratio iz svečane lože gdje je doveo i svoju izabranicu Flor, prvi put od svog dolaska u United.

No, engleskim medijima bilo je zanimljivo što Rangnick ne sjedi sa svojom djevojkom, već su utakmicu pratili iz dva odvojena reda tribina.

Uvijek pedantni njemački stručnjak ima i razlog zbog kojeg sjedi odvojeno od djevojke s kojom je u vezi manje od godinu dana.

Naime, Rangnick nije želio da djevojka Flor bude u fokusu pošto je znao da će ga kamere pratiti tokom cijele utakmice. Također, zbog svojih predanih metoda rada odlučio je da samostalno odgleda derbi u kojem je njegov tim slavio rezultatom 3:2.