Nogomet
0

Rangnick: Kiessling je propustio priliku da pokaže fair play

Totalsport
Stefan Kiessling (Foto: AFP)
Stefan Kiessling (Foto: AFP)
Fantomski gol Bayer Leverkusena na gostovanju kod Hoffenheima u prošlom kolu Bundeslige i dalje je jedna od glavnih sportskih tema u Njemačkoj.

Podsjećamo, Apotekari su u toj utakmici kao gosti slavili s 2-1, a u 70. se minuti dogodila krajnje bizarna situacija. Stefan Kiessling je pucao glavom, lopta je prošla pored stative i onda kroz rupu u mreži završila u golu. Na iznenađenje svih sudija Felix Brych je pokazao na centar, priznavši pogodak koji uopće nije postignut.

Nekadašnji trener Hoffenheima, Stuttgarta i Schalkea Ralf Rangnick posebno je razočaran ponašanjem Kiesslinga koji je najprije očajavao zbog promašaja, a nakon toga prihvatio činjenicu da je gol priznat i pritom nije upozorio sudiju šta se stvarno dogodilo.

"Sve što se dogodilo nakon njegovog udaraca glavom, govor tijela, geste, izraz lica, sugerišu da je znao da je lopta otišla pored gola. Kiessling je propustio veliku priliku da pokaže fair play. Očito nisu svi poput Miroslava Klosea", istaknuo je Rangnick, aludiravši na lanjski događaj kada je njemački napadač Lazija priznao sudiji da je rukom postigao pogodak protiv Napolija.