Old firm derby
0

Rangers pobjedom nad Celticom osigurao titulu

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U Old Firm derbiju škotskog nogometnog prvenstva, Rangers je na svom Ibroxu pobijedio Celtic 1-0 i praktički već osigurao naslov prvaka.

Utakmicu je odlučio 23-godišnji američki vezni igrač Maurice Edu, koji je ušao u igru već u 26. minuti, a u trećoj minuti sudijske nadoknade je donio sva tri boda Rangersu, koji sada ima 10 bodova više od Celtica na tabeli i utakmicu manje.

Na Ibroxu su domaći navijači, tako, imali dvostruko slavlje. Prvenstveno, naravno, zbog pobjede nad najvećim rivalom, a onda i zbog gotovo već osiguranog naslova prvaka.

Utakmica je bila uobičajeno žustra i puna siline, pa je sudija već u prvih osam minuta pokazao dva žuta kartona, a u 65. minuti je isključio Celticovog Scotta Browna, pa su gosti zadnjih 25 minuta odigrali s igračem manje.

Robbie Keane, koji u Celticu igra na posudbi iz Tottenhama, iskusio je svoj prvi Old Firm derbi, a već u 1. minuti se umalo i upisao u strijelce. Bh. nogometaš Saša Papac odigrao je cijelu utakmicu u domaćem sastavu. Škotski Premiership, 27. kolo:

Rangers - Celtic 1-0

Tabela: 1. Rangers 61 (-1), 2. Celtic 51, 3. Dundee United 45…