Premiership
5

Randolph poklonio dva pogotka i remi Sundelandu, Everton siguran protiv Burnleyja

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Danas je odigrano nekoliko zanimljivih mečeva u engleskom Premiershipu, a posebno se idvodio susret između Sunderlanda i West Hama koji je trajao čak 100 minuta.

West Ham je u utakmici "biti ili ne biti" za Slavena Bilića gostovao Sunderlandu, a konačan rezultat je bio 2:2.

Ayew je postigao vodeći pogodak za goste u 5. minuti, a potom je Khazri direktno iz kornera postigao izjednačujući pogodak u 26. minuti susreta. Čekićare je u novo vodstvo doveo Collins u 47. minuti susreta, a konačnih 2:2 nakon još jedne katastrofalne greške golmana West Hama Randolpha postavio je Borini u 90. minuti susreta.

Nakon tog pogotka susret je produžen još za deset minuta, ali se ništa značajno nije desilo u tom periodu igre osim crvenog kartona za Byrama u 90+5. minuti meča.

Sunderland je i s ovim bodom ostao zakucan za samo dno lige i sada je od zone opstanka udaljen devet bodova. Navijači Crnih mačaka su razočarani izdanjima njihove ekipe, a osam navijača se odlučilo svoj protest iskazati na zanimljiv način.

Na tribinama se sedmero momaka obuklo u kostime banana, a jedan je na sebi imao kostim majmuna. Šta su željeli ovim postići nikome nije jasno...

Everton je sa 3:1 savladao Burnley na Goodison Parku, a svi pogoci pali su u drugom poluvremenu. Jagielka je doveo Everton u vodstvo u 49. minuti, a Vokes je iz penala u 52. izjednačio na 1:1. Mee je postigao autogol u 71. minuti, a Lukaku je postavio konačnih 3:1 u 74. minuti.

Identičnim rezultatom Stoke je savladao Hull, dok su Crystal Palace i Leicester remizirali odigravši 2:2.

Watford je s minimalnih 1:0 savladao Swansea.