Nogomet
0

Randolph: Nećemo igrati bunker u Dublinu

Klix.ba
Darren Randolph
Darren Randolph
Darren Randolph, golman Irske, spasio je svoj tim u 60. minuti kada se Senad Lulić našao sam ispred njega, no nominalno četvrti golman irske selekcije je fenomenalno reagovao i spriječio naš tim da dođe u vodstvo, no bio je nemoćan prilikom Džekinog gola u 85. minuti za izjednačenje (1:1).

"Sada znamo kako igraju. Znamo kako moramo igrati, šta su im dobre, šta loše stvari. Imaju kvalitet ali se nadamo da ćemo mi slaviti u ponedjeljak", kaže 28-godišnji čuvar mreže.

"Znali smo i prije prvog meča da ne smijemo bezglavo jurišati na njihov gol. Svjesno smo im prepustili loptu, ali nismo im dali da to realizuju. Ekipa je napravila odličan posao, svi su dali maksimum. Jedino šta smo željeli je da ostanemo u životu za uzvrat", rekao je Randolph, koji kaže kako nikad au životu nije igrao u magli.

"Nisam uopće mogao vidjeti preko centra. Pomislio sam odmah na početku drugog poluvremena da će utakmica biti prekinuta, ali kako je vrijeme odmicalo shvatio sam da sudija neće to uraditi. Nisam vidio gol, pojma nemam šta se desilo i kako smo ga dali. Pogledat ću ga na snimku, ako se i na nejmu vbude vidjelo",izjavio je Randolph, koji je pojasnio i sjajnu odbranu Luliću.

"Znam da se lopta odbila od nekog našeg igrača u našem kaznenom prostoru i došla je do Lulića. Srećom, ja sam već unaprijed krenuo za loptom i stigao sam da mu uđem u šut", kazao je Randolph i na kraju poručio:

"Nećemo se braniti i čuvati gol u gostima. Naravno, nećemo ni napadati previše i otvoriti se, ali sigurno nećemo igrati bunker".