Nogomet
0

Ramos zamijenio Schustera na klupi Reala

FENA
Juande Ramos
Juande Ramos
Španski prvak Real Madrid smijenio je njemačkog trenera Bernda Schustera, a na njegovo mjesto postavio je Juandea Ramosa, koji je ranije ove sezone dobio otkaz u Tottenham Hotspuru.

Nagađanja o Schusterovoj smjeni traju već dvije sedmice, a dolazak Ramosa danas je postao sigurna stvar. On je tako postao 11. trener Reala u posljednjih 10 godina, a s "Kraljevskim" klubom je potpisao ugovor do juna sljedeće godine, s mogućnošću produženja.

"Jutros sam imao sastanak sa Schusterom i rastali smo se sporazumno", kazao je sportski direktor Reala Predrag Mijatović.

"Ovo je san za svakog nogometnog trenera", rekao je Ramos o svom novom poslu.

Ramos će voditi Real u srijedu u posljednjem kolu G-grupe Lige prvaka, a već u subotu ga očekuje najveći španski derbi, dvoboj protiv Barcelone na Camp Nou.

Schuster je uoči prošle sezone stigao u Real Madrid iz Getafea te je odveo Kraljevski klub do 31. naslova prvaka Španije.

Juande Ramos briljatno je vodio Sevillu, s kojom je 2006. i 2007 osvojio Kup UEFA-e, a potom je otišao u engleski Tottenham. Nakon slabih igara i niza loših rezultata na početku sezone,dobio je otkaz u londonskom klubu.