Košarkaš Zrinjskog
4

Ramljak: Cilj je osigurati poziciju jedan uoči doigravanja

FENA
Foto: Hkkzrinjski.info
Foto: Hkkzrinjski.info
Košarkaši Zrinjskog, trenutno vodeće ekipe Lige za prvaka domaćeg prvenstva, u srijedu u okviru 8. kola ugošćuju Sparse.

"Domaćini smo Sparsima, ekipi koja ima kvalitetu, i bez obzira na našu uvjerljivu pobjedu u prvom susretu u Sarajevu, očekuje nas težak meč. Primarni zadatak je zaustaviti njihovu kvalitetnu igru dva na dva, tranziciju te skok", najavio je susret trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić.

Košarkaš Zrinjskog Marko Ramljak kazao je kako je cilj u preostala tri kola osigurati poziciju broj jedan i prednost domaćeg terena u završnici prvenstva.

"Sutra moramo ostaviti zadnji atom snage na terenu, dati sve od sebe da osiguramo tu startnu jedinicu i iskoristimo priliku koja nam se ukazala nakon pobjede nad Igokeom. Nema puno plakanja za propuštenim i dalje smo u odličnom poziciji te vjerujem da možemo imati prednosti domaćeg terena u doigravanju", dodao je Ramljak.

Nakon sedam odigranih kola prvo mjesto na tabeli Lige za prvaka drži Zrinjski s omjerom pobjeda i poraza 5-2, ispred aktuelnog prvaka Igokee koja ima isti omjer. Slijede Spars (3-4), Bosna (3-4), Kakanj (3-4) i Široki (2-5).

Utakmica između HKK Zrinjski - OKK Spars igra se u srijedu u dvorani na Bijelom brijegu, s početkom u 20:00 sati.