Savladali Dansku
68

Rakitićev govor prije raspucavanja penala: Luka nas je toliko puta spasio, sada je red na nas

Klix.ba
Ivan Rakitić (Foto: EPA-EFE)
Ivan Rakitić (Foto: EPA-EFE)
Veznjak reprezentacije Hrvatske Ivan Rakitić ispričao je engleskom Telegraphu kako se osjećao prije odlučujućeg kaznenog udarca protiv Danske kojim je svojoj ekipi donio prolaz među osam najboljih na svijetu.

Rakitić je rekao da je okupio sve saigrače i da im je rekao da trebaju spasiti Luku Modrića, koji je u 115. minuti promašio penal za pobjedu Hrvatske.

"Okupili smo se prije raspucavanja, a rekao sam saigračima: 'Luka nas je spasio toliko puta, sada je red da mi spasimo njega', dok sam Subašiću rekao: 'Uživaj, ovo će biti tvoj trenutak'", rekao je Rakitić za Telegraph.

Rakitić je također otkrio da je na dan utakmice više puta gledao Schmeichelove snimke, također je pričao s i Kramarićem, a sve to dalo mu je samopouzdanja da postigne pogodak.

"Prijepodne sam gledao Schmeichelove snimke i pokušao sam proučiti kako brani penale, slobodne udarce, kako se kreće. Razgovarao sam s Andrejom Kramarićem koji je igrao s njim u Leicesteru kako bih ga još bolje upoznao. Nakon svega imao sam dosta samopouzdanja", rekao je veznjak hrvatske reprezentacije.

Nakon toga, Rakitić je rekao da mu je podršku prije udarca pružio i defanzivac Domagoj Vida te da se nakon toga osjećao snažno.

"Morate zaboraviti činjenicu da je već obranio tri penala i razmišljati kako je ovo vaš trenutak. Domagoj Vida mi je prije nego što sam krenuo zabiti rekao: 'Molim te zabij ga, molim te, molim te, molim te'. Osjećao sam se snažno i bio sam siguran da će morati izvući svoju najbolju odbranu u životu da bi me zaustavio", završio je Rakitić.

Hrvatska će meč četvrtfinala igrati u subotu protiv Rusije s početkom u 20:00 sati.