Pripreme za Mundijal
129

Rakitić: Volio bih igrati finale SP-a protiv Srbije, to bi bila sjajna utakmica

Klix.ba
Ivan Rakitić (Foto: EPA-EFE)
Ivan Rakitić (Foto: EPA-EFE)
Reprezentativac Hrvatske i veznjak Barcelone Ivan Rakitić kazao je da bi volio igrati protiv Srbije u finalu Svjetskog prvenstva, a pomalo iznenađujuće, rekao je da zbog stalne komunikacije s Mladenom Krstajićem zna sve o pripremema Orlova za smotru najboljih.

Rakitić je rekao da prva utakmica protiv Brazila neće igrati veliku ulogu te da rezultat ne mora igrati nikakvu ulogu na otvaranju Mundijala.

"Igrati protiv Brazila je uvijek nešto posebno, oni se, kao i mi, pripremaju za Svjetsko prvenstvo. Bitno je uhvatiti ritam, isprobati nekoliko stvari, a svi uvijek želimo doći do pobjede. No, moramo biti svjesni da rezultat nije najbitniji, niti ćemo mi bolje krenuti u Rusiji ako pobijedimo 3:0, niti smo mrtvi ako izgubimo 3:0", rekao je Rakitić za Večernji list.

Nakon toga, on je rekao da poznaje selektora Srbije Mladena Krstajića te da ga smatra bratom, čovjekom koji je kao dio njegove porodice.

"Mladena Krstajića poznajem bolje nego svoga selektora i bolje od svih ostalih mojih trenera. Mladen je za mene... Teško je reći brat, jer je dosta stariji od mene, ali je dio moje porodice. On je moj! Znam sve o pripremama Srbije jer se čujemo sve vrijeme, znam kako razmišlja, kakvu ideju ima, što očekuje... On je jedan od malo onih bivših igrača koji razumije kako treba da se ponaša kada prestane da igra i dobije novu funkciju. Svaka čast ljudima što su mu dali tu priliku. Čujem od nekih igrača da su sretni i zadovoljni s njim i neka to onda iskoristi da napravi pravu karijeru kao trener", kazao je Rakitić, a na pitanje da li bi želio igrati finale protiv Srbije, kao iz topa je odgovorio:

"Naravno! Imali bismo fantastičnu atmosferu u tom finalu, a boriti se u takvoj utakmici protiv svog prijatelja, koji mi je toliko pomogao u životu, u karijeri, bilo bi posebno lijepo", završio je veznjak Barcelone.