Oprostio se od kluba
20

Rakitić u tišini napravio iznenađujući transfer i prihvatio višemilionsku platu

D. P.
Rakitić nakon tri i po godine napušta (Foto: EPA-EFE)
Rakitić nakon tri i po godine napušta (Foto: EPA-EFE)
Iskusni hrvatski nogometaš Ivan Rakitić potpuno iznenađujuće odlučio je napustiti Sevillu i postati novi član saudijskog Al Shababa, nakon što je postignut dogovor o transferu.

Prelazak Rakitića iz Seville u Saudijsku Arabiju nije se pominjao u posljednje vrijeme, a posebno ne u januarskom prijelaznom roku jer je i više nego potreban posrnulom andalužanskom velikanu koji tavori na dnu tabele španske La Lige.

No, španski mediji danas su saopćili da je Rakitić dogovorio prelazak u saudijski Al Shabab. Jedan od klupskih kapitena imao je ugovor do 30. juna, očekivalo se da će ga odraditi do kraja, ali je postigao dogovor o odlasku i klub mu nije pravio probleme.

Prema pisanju Releva, hrvatski veznjak se već pozdravio sa saigračima u Sevilli i neće biti pozvan za duel protiv Osasune. Također, isti izvor navodi da Rakitić, koji je u Sevilli imao platu od tri miliona eura, odlazi za još veći iznos koji nije potvrđen.

Rakitić (35) je u Sevillu stigao u septembru 2020. godine iz Barcelone. Prethodno je nosio dresove Schalkea i Basela, a za reprezentaciju Hrvatske upisao je 106 nastupa i oprostio se još 2019. godine.