Uvertira za derbi
42

Rakitić porukom ganuo Buffona, a legendarni golman oduševio odgovorom

Klix.ba
Gianluigi Buffon (Foto: AFP)
Gianluigi Buffon (Foto: AFP)
Utakmica 5. kola grupe D Lige prvaka između Juventusa i Barcelone, koja se večeras igra u Torinu, imala je zanimljivu uvertiru na društvenim mrežama.

Naime, zvijezde italijanskog i španskog velikana vodile su razgovor naočigled miliona navijača, budući da je Barcelonin igrač Ivan Rakitić izrazio žaljenje što legenda Stare dame Ginaluigi Buffon neće igrati na narednom Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

"Buffonu nemam šta da objasnim vezano za nogomet. Da mogu, volio bih njemu prepustiti mjesto na Mundijalu. Sve što je u karijeri dao nogometu je veliko. To zna svako dijete koje počinje s njim nabrajati nogometaše. Dok sam slušao njegovu izjavu poslije Švedske, poželio sam da zaplačem s Buffonom. Kao kolegi mi je žao što se neće oprostiti na Svjetskom prvenstvu. Zadovoljstvo je igrati protiv njega", napisao je Rakitić na Twitteru, a nije se mnogo čekalo na odgovor druge strane.

"Dragi Ivane, još nastupam kao golman, ali da igram za Hrvatsku kao veznjak umjesto tebe, to ne bi bila najbolja ideja. Govorim to za tvoje dobro. Šalu na stranu, tvoje riječi su mi veliki dar. Hvala tebi i Jordiju Albi, moj dres te čeka", poručio je Buffon.

"Hvala ti, tvoj dres bit će sjajan dar", završio je Rakitić, dok je na nalogu Barcelone osvanuo komentar na ovu prepisku, gdje je kratko i jasno pisalo "To je fudbal".