Žali za Reyesom
14

Rakitić plakao u Sevilli i oduševio špansku javnost: Teško mi je stajati ovdje

K. H.
Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić u ponedjeljak je primio nagradu za vrijednosti na ceremoniji Premios DEX televizije El Desmarque u Sevilli, a pri samoj dodjeli nagrade nije mogao suzdržati emocije i zaplakao je zbog tragično preminulog prijatelja Joséa Antonija Reyesa.

Kada je Rakitić izašao po nagradu, odmah je rekao da mu je teško stajati ispred roditelja Antonija Reyesa.

"Prije svega, pozdravljam vas sve i želim vam dobro večer. Ovo je težak trenutak za mene, teško je stajati ispred Joseove porodice", rekao je Rakitić, nakon čega je spustio glavu i zaplakao. Bivši igrač Arsenala i Seville Jose Antonio Reyes (35) poginuo je u saobraćajnoj nesreći u junu ove godine.

Nakon što je nakratko spustio glavu, Rakitić je ipak skupio snage i nastavio je svoje obraćanje.

"I ja sam otac, a kada su mi rekli da ću primiti ovu nagradu bio sam zaista ponosan. Došao sam kao dječak u Sevillu, dobio sam veliku ljubav tamošnjih ljudi, upoznao ženu i dobio porodicu. Tu ću stati što se toga tiče. Ovo nije nagrada za postignute golove i osvajanje naslova, nego zbog vrijednosti koje sam želio prenijeti svojim igračima. Ova će nagrada imati posebno mjesto u mojoj kući", kazao je Rakitić.

Nakon toga je ovaj igrač Barcelone rekao da bi njegova supruga najviše ostala u Sevilli i da se uopšte ne bi vraća u Kataloniju.