Želi uživati
9

Rakitić opet u nezavidnoj situaciji: Barcelona i Valverde nemaju plan, a on želi ostati

K. H.
Rakitić na treningu Barcelone (Foto: AFP)
Rakitić na treningu Barcelone (Foto: AFP)
Nogometaš Barcelone Ivan Rakitić rekao je da nije razgovarao s trenerom Ernestom Valverdeom po pitanju njegovog ostanka na Nou Campu, iako je to jedno od gorućih pitanja u ovom klubu.

Rakitić je tek u posljednjih mjesec dana dobio priliku za igru nakon što od početka sezone nije bio u prvom planu trenera Barcelone, a kako se prije nekoliko mjeseci pričalo o njegovom izvjesnom odlasku iz kluba, sada je njegova budućnost opet neizvjesna.

Hrvat je u razgovoru za španske medije otkrio da još uvijek nije razgovarao s trenerom po pitanju njegovog statusa u drugoj polusezoni.

"Nismo razgovarali na tu temu, a iskreno, nemam šta reći po tom pitanju jer mislim da je sve jasno. Za mene je jako važno da uživam u nogometu, radujem se svakom danu u Barceloni, odlasku na svaki trening i svaku utakmicu. Sretan sam što mogu trenirati i pružiti svoj maksimum, ali je ipak trenerova posljednja i on bira ko će igrati", kazao je Rakitić.

Ovaj veznjak je nakon toga kazao da bi volio ostati u klubu.

"Pet i po godina sam u Barceloni i volio bih ostati jer sam prezadovoljan. Osjećam da još dugo mogu igrati za ovaj klub", dodao je Rakitić.

Za Rakitića je interesovanje pokazao Manchester United, ali još uvijek nije poznato da li će ga Barcelona pustiti u januaru, ili eventualno na kraju sezone.