Odgovorio na spekulacije
13

Raiola: Spremni smo razgovarati s Milanom, Ibrahimović i Leonardo se poštuju

Klix.ba
Mino Raiola (Foto: EPA-EFE)
Mino Raiola (Foto: EPA-EFE)
Poznati superagent Mino Raiola je izjavio da je njegov klijent Zlatan Ibrahimović, aktuelni napadač LA Galaxyja, spreman na razgovore s Milanom o mogućem povratku na San Siro.

Ibrahimović je napunio 37 godina, ali nastavlja pružati odlične partije koje bi mu mogle donijeti povratak u Milan za koji je igrao od 2010. do 2012. godine.

"U ovom trenutku to nije mogućnost, jer razgovori koje smo imali s klubom nisu aktuelni. Ipak, spremni smo razovarati. U svakom slučaju sada normalni ljudi i pouzdani vlasnici vode Milan. Nikad nisam imao problema s Rossonerima, jer praktčno klub nije ni postojao dosad", izjavio je Raiola.

On također zastupa Gianluigija Donnarummu i Giacoma Bonaventuru te je zaprijetio da će odvesti obojicu igrača iz Milana tokom sukoba sa sportskim direktorom Massimilianom Mirabellijam.

Neuspjeh Yonghonga Lija da vraća pozajmice je dovela do toga da ga preuzme korporacija Elliott Management, nakon čega su Mirabelli i direktor Marco Fassone napustili klub, a stigao je Leonardo.

"Ne otvaram vrata, niti ih zatvaram. Ibra i Leonardo se međusobno poštuju. Zlatanu je bilo prelijepo u Milanu gdje je ostavio dio srca, a bio je sretan i u PSG-u. On nikad nije tražio garancije u karijeri, jer zna da se one zaslužuju na treningu. Morali bismo vidjeti kakve uvjete Milan ili neki drugi klub nude za njegov potpis", završio je Raiola.