"Pomaže" Kataloncima
3

Raiola ponudio Donnarummu Barceloni, ali uz jedan uslov

D. B.
Mino Raiola (Foto: EPA-EFE)
Mino Raiola (Foto: EPA-EFE)
Ugledni španski list AS piše da je agent Mino Raiola ponudio svog klijenta Gianluigija Donnarummu Barceloni, ali uz jedan važan uslov.

Donnarummin ugovor ističe u junu, a Milan mu nudi novi prema kojem će zarađivati 8 miliona eura. Međutim, to ne zadovoljava njegove apetite i zahtjeve njegovog agenta Raiole pa su pregovori "na čekanju".

Razlog tome je što se čeka rasplet u borbi za pozicije koje vode u Ligu prvaka naredne sezone. Raiola je Donnarummu ponudio Barceloni, ali je upozorio Katalonce da ponuda vrijedi samo ako Rossoneri ostanu bez Lige prvaka.

Raiola Donnarummu Barci nudi kao "rješenje" finansijske krize jer je u prijateljskim odnosima sa predsjednikom katalonskog kluba Joanom Laportom. Preciznije, golman Barce Marc Andre ter Stegen je jedan od najtraženijih čuvara mreže na tržištu te bi klub mnogo zaradio njegovom prodajom, a s druge strane bi besplatno dobio fantastičnog i mladog Donnarummu.

Međutim, agent je istakao da će popularni Gigi ostati na stadionu San Siro ukoliko Milan izbori plasman u Ligu prvaka. Rasplet se očekuje u posljednjoj utakmici sezone kada Rossoneri u nedjelju igraju protiv Atalante. Njima je potrebna pobjeda kako bi završili među top 4 ekipe prvi put od 2013. godine, a odgovara im i remi ili čak poraz ako Juventus ne pobijedi Bolognu na stadionu Dall'Ara.