Još nema odluke
4

Raiola: Jedanaest vrhunskih klubova želi Donnarummu, možda će otići iz Milana

Klix.ba
Gianluigi Donnarumma (Foto: EPA)
Gianluigi Donnarumma (Foto: EPA)
Agent mladog golmana Milana Gianluigija Donnarumme, Mino Raiola, u izjavi za Corriere dello Sport je rekao da je budućnost njegovog klijenta još uvijek neizvjesna.

Osamnaestogodišnji golman ima ugovor s Rossonerima do kraja sljedeće sezone, ali novi još uvijek nije potpisao.

"Donnarumma je Maradona među golmanima. On može samo napredovati, tako ga treba pustiti da se razvija u miru. On nije rob, a ni robot. Za njega je zainteresovano 11 klubova, a ja nikada nisam rekao Marcu Fassoneu i Massimilianu Mirabelli da će potpisati odmah, kao ni da neće potpisati nikako. Razumijem stres i očekivanja navijač, Gigio je već simbol kluba, a vlasnicima bi bilo idealno da potpiše ugovor danas, ma i jučer. No Fassone i Mirabelli su tek stigli u klub. Ostavite nas da radimo u miru", izjavio je Raiola.

Njemu i njegovom klijentu se navodno nigdje ne žuri, a konačna odluka još nije donesena.

"Preuzet ću svu odgovornost za konačnu odluku koju donesemo. Ako me pitate ima li šanse da Donnarumma potpiše ugovor s Milanom, reći ću da ima. Također, ako vas interesuje da li postoji mogućnost da napusti Milan, odgovor je isti, postoji", rekao je poznati agent.

Potom je govorio o treneru Milana Vincenzu Montelli.

"Nemam broj njegovog automobila, nisam trener, a on nije agent. Može davati savjete Gianluigiju, ali bih radije da mu savjetuje kako da ne prima golove, za ostalo ću se ja pobrinuti. Ne treba zaboraviti da sam ja dovelo Gigija u Milan nakon što sam odbio Inter. Nisam taksista igračima koje predstavljam, oni su prije svega moji prijatelji te moraju biti zadovoljni mojim radom. Donnarumma je specifičan, ima 18 godina i pravi je fenomen pred kojim je ključna odluka u životu. To je odluka koja se mora 'izvagati', a koja neće ovisiti samo o plati", završio je Raiola.