Već u pregovorima
19

Raiola: Balotelli vrijedi 100 miliona eura, razgovarao sam s klubovima u Engleskoj i Italiji

Klix.ba
Mino Raiola (Foto: EPA-EFE)
Mino Raiola (Foto: EPA-EFE)
Poznati superagent Mino Raiola smatra da njegov klijent talijanski nogometaš i napadač Nice Mario Balotelli na tržištu vrijedi 100 miliona eura, a otkrio je i da je razgovarao s nekoliko klubova.

Balotellijev ugovor s Nicom ističe 30. juna, a francuski klub ne može priuštiti da ga zadrži ukoliko se ne plasira u Ligu prvaka.

"Mario je spreman za povratak, sazrio je u jednog od 10 najboljih napadača svijeta. U Italiji je broj 1, vrijedi 100 miliona eura, a naljeto će postati slobodan igrač. Već pregovaram s nekoliko klubova u Engleskoj i Italiji, razgovarao sam s Juventusom, Interom i Napolijem. S Milanom nisam pregovarao, sportski direktor Massimiliano Mirabelli je tamo, s njim ne mogu razgovarati. Nisam na njegovom nivou", izjavio je Raiola.

Njegov loš odnos s Mirabellijem je doveo do špekulacija da bi golman Gianluigi Donnarumma mogao napustiti Rossonere veoma brzo.

"Gigio je donio odluku da ostane u Milanu. Ja to poštujem. Da mi je rekao da želi otići, počeo bih raditi odmah na tome, jer postoje dobre ponude. Da se ja pitam, Gigio bi napustio Milan", završio je Raiola.