Uoči revanša
2

Rahmanović: Navijači su u četvrtak dodatni motiv protiv Zarije

Piše: D. B.
Amar Rahmanović (Foto: fksarajevo.ba)
Amar Rahmanović (Foto: fksarajevo.ba)
Novi nogometaš FK Sarajevo Amar Rahmanović optimističan je uoči revanš utakmice 1. pretkola Evropske lige, koju Bordo ekipa igra u četvrtak na stadionu Asim Ferhatović Hase protiv moldavske Zarije.

Zaria je u prvoj utakmici pobijedila Sarajevo 2:1.

"Utakmica u Moldaviji je za nas imala dva potpuno različita poluvremena. Nakon slabijeg otvaranja u kojem smo primili dva gola, uspjeli smo da preuzmemo terensku inicijativu i smatram da smo u nastavku prikazali jako dobru igru. Stvorili smo veliki broj prilika i možemo žaliti što nismo postigli još koji gol. Sigurno da nam pogodak Mihojevića ostavlja veliku šansu za prolazak dalje, koju ćemo, nadam se iskoristiti." rekao je Rahmanović.

Vjetar u leđa Bordo timu bit će domaći navijači.

"Što se tiče utakmice u četvrtak, mogu reći da je velika motivacija igrati pred našim navijačima i za mene dodatni motiv. Očekuje nas prva utakmica na Koševu u sezoni, koja je ujedno i prva za mene pred domaćom publikom i želimo ostvariti odličan rezultat, zahvaljujući kojem ćemo se plasirati u narednu rundu takmičenja. Priželjkujem ispunjene tribine, a vjerujem da će naši navijači napraviti odličnu atmosferu.", dodao je Rahmanović.

Sarajevo dočekuje FC Zaria Balti u četvrtak 6. jula s početkom u 20 sati.