Velež Mostar
73

Rahimić prozvao Rođene za sezonu u kojoj se očekuje povratak u Premijer ligu

Piše: R. D.
(Foto: Klix.ba)
Jučer je legendarni mostarski klub slavio svoj 95. rođendan, ali danas je bilo vrijeme za rad i novi početak. Trener Rođenih Ibro Rahimić na stadionu u Vrapčićima prozvao je igrače na koje računa u novoj sezoni koja bi, kako se svi u Mostaru nadaju, trebalo da donese povratak u najviši rang našeg fudbala.

"Nakon pauze koju smo dali igračima, posebno jer je kraj sezone bio težak, svaka utakmica je bila biti ili ne biti, danas počinjemo raditi. Prije nam je cilj bio da ostanemo u Prvoj ligi Federacije BiH, a sada je cilj ulazak u Premijer ligu", kazao je za Klix.ba trener Veleža Ibro Rahimić.

Rahimić je najavio naporan rad i povećanje igračke spremnosti za najmanje 20 posto od ranijeg te je ustvrdio da će kvalitet ekipe biti dovoljan za realizaciju postavljenih ciljeva.

"Igrači su s odmora stigli zdravi, imamo nekoliko igrača na probi, a mogući su i dolasci drugih, sigurno ćemo pokušati naći kvalitetna pojačanja. Mi trenutno imamo definisane sve pozicije u ekipi, ništa nam nije urgentno potrebno, ako se gleda određena pozicija, ali dobar igrač je uvijek dobar igrač, posebno ako on može poslužiti na više pozicija", dodao je Rahimić.

Velež je već potpisao tri nova igrača, desnog beka Doljančića, lijevog beka Kuduzovića te veznog igrača Vasića.

Kako je najavljeno, u narednim danima predstoje uobičajeni pregledi, a pripreme će se održavati u Mostaru. Zbog visokih temperatura radit će se ujutro i navečer.