Pripreme u Zenici
42

Rahimić komentarisao situaciju sa Džekom, Zmajevi vjeruju: I Francuskoj smo uzeli bod u gostima

E. M.
Nikola Vasilj, Elvir Rahimić i Luka Menalo (Foto: E. M./Klix.ba)
Nikola Vasilj, Elvir Rahimić i Luka Menalo (Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine već nekoliko dana boravi u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici u sklopu priprema za kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Portugala, a danas su se medijima obratili Elvir Rahimić, Nikola Vasilj i Luka Menalo.

Pomoćni trener Elvir Rahimić prvi se obratio medijima te kazao da sve protiče u najboljem redu te da nema većih problema. Ono što najviše zanima javnost u Bosni i Hercegovini, jeste situacija s Edinom Džekom, koji je sinoć izašao na startu drugog dijela finala Lige prvaka, nakon što je trpio određene bolove.

"Teške dvije utakmice nas očekuju i za sad je sve u redu. Mislim da kod Džeke nije u pitanju povreda, već da je u pitanju grč. Nadamo se svi da je tako i da će biti spreman za ove dvije utakmice", kazao je Rahimić.

Komentarišući desetodnevne pripreme je kazao da je razlog toga kako bi svi igrači bili spremni za utakmice protiv Portugala i Luksemburga. Kazao je da ih čekaju teške utakmice i da će ispuniti ono što su zacrtali.

"Ima manjih povreda, ali će to doktorski štab otkloniti. Imamo još vremena, dana i nadam se da će biti spremni", izjavio je Rahimić.

Nikola Vasilj je u obraćanju medijima kazao da od naredne dvije utakmice očekuje što je više moguće te da će sve uraditi da to ostvare.

Nakon stupanja u bračne vode, danas se medijima obratio i Luka Menalo, koji je kazao da je lijep osjećaj, ali da će vidjeti do kada će tako trajati, nakon čega se nasmijao.

"Drago mi je da sam se vratio u reprezentaciju. Propustio sam protekla okupljanja, prije toga sam bio povrijeđen i sretan sam što sam tu. Očekivanja znamo koja su, imamo priliku otići na taj historijski Euro. Ne možemo mnogo obećavati odlaskom u Portugal, ali idemo se boriti i napraviti nešto što najbolje možemo", kazao je Menalo.

Dodao je da svi znaju ko igra za Portugal, ali da neke stvari nisu nemoguće.

"Uzimali smo bodove i Francuskoj u gostima koja je po meni kvalitetnija od Portugala i smatram da u Portugalu ništa nije nemoguće. Za sada nismo razgovarali o mom nastupu, a želja mi je i bio bih presretan kada bi igrao. To je na selektoru", zaključio je Menalo.