Čeka se službena potvrda
0

Rafael Benitez smijenjen?

Totalsport
Rafael Benitez (Foto: AP)
Rafael Benitez (Foto: AP)
Vlasnik i predsjednik Intera Massimo Moratti nije u svojim izjavama potvrdio tu vijest, no dio svjetskih medija govori da je aktuelni prvak Evrope i Italije, milanski Inter, odlučio otpustiti dosadašnjeg trenera Rafaela Beniteza.

Već se nekoliko dana učestalo priča o ovom otkazu, iako je prošle sedmice Benitez vodeći Inter donio klubu novi naslov u ovoj sezoni, jer su postali pobjednici Svjetskog klupskog prvenstva.

No, navodile su se i izjave Morattija koji je rekao da "gubim strpljenje s Benitezom", a svi talijanski mediji su uporno naglašavali da je pitanje trenutka kada će Španac, koji je ljetos zamijenio Josea Mourinha na ovoj klupi, otići iz grada.

Nogometni internetski portal Goal.com također piše o smjeni Beniteza, ali još se uvijek čekaju službene potvrde iz kluba.

Inače, navodno je i sigurno ime nasljednika Beniteza. U pitanju je brazilski stručnjak Leonardo, koji je prošle sezone vodio gradskog rivala Milana, te je trenutno bez angažmana.

Inter se trenutno nalazi na sedmom mjestu tabele Serije A, s 23 boda (čak trinaest manje od vodećeg Milana), ali i dvije utakmice manje.