Nogomet
5

Rafael Benitez bi se mogao vratiti u Valenciju na kraju sezone

Klix.ba
Rafael Benitez (Foto: EPA)
Rafael Benitez (Foto: EPA)
Bivši trener Real Madrida Rafael Benitez bi se mogao vratiti u Valenciju, piše španski AS.

Čelnici Valencije nisu zadovoljni onim što aktuelni trener Šišmiša Gary Neuville radi s ekipom, tako da neće dobiti novi ugovor, a aktuelni mu ističe u junu. Umjesto njega će prema svemu sudeći doći drugi trener, a već je uspostavljen kontakt s Benitezom koji se još uvijek "oporavlja" od otkaza u Realu.

Sportski direktor Valencije García Pitarch je veoma zainteresovan za dovođenje Beniteza s kojim je već radio u svom prethodnom mandatu u Valenciji. Pitarch je kontaktirao Beniteza preko njegovog predstavnika Manuela Garcíje Quirona, a čak je razgovarano i o mogućim pojačanjima.

Aktuelni trener Valencije Gary Neuville je doveden da prekine loš niz u Primeri, ali mu to ne polazi za rukom. Šišmiši su sinoć doživjeli katastrofu u Kupu kralja kada ih je pregazila Barcelona i pobijedila ih rezultatom 7:0.

Zasad nema naznaka da Neuville planira napustiti klub, kao ni da bi mogao dobiti otkaz. On će sigurno biti na klupi tokom utakmice protiv Betisa, a ako ne pobijedi, moglo bi se svašta dogoditi. Trenutno je prioritet Valencije da ostane na sigurnom i iznad "crvene linije", kojoj se opasno približava.