Barcelona
0

Rafa Marquez pauzira 15-ak dana

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Izglednim se čini da će Barcelonin branič Rafael Marquez propustiti kvalifikacijski ogled za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo 2010. između svog Meksika i Sjedinjenih Američkih Država.

Utakmica će se odigrati 12. avgusta u Mexico Cityju, a razlog zbog kojeg Marqueza neće biti na njoj je povreda lijevoga lisnog mišića zarađena na treningu prije prijateljske utakmice protiv Seattle Soundersa (pobjeda 4-0). Ista će ga primorati na deset do petnaest dana odmora.

Pouzdani meksički branič povrijedio je koljeno u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka između svoje ekipe i londonskoga Chelseaja. Uslijedili su mjeseci rehabilitacije nakon hirurškoga zahvata i činilo se da je Marquez ponovno spreman nakon što je odigrao 30-ak minuta susreta protiv LA Galaxyja u sklopu Barçine američke turneje.

Nova povreda ponovno će ga unazaditi, a, prema napisima na službenim internetskim stranicama katalonskoga kluba, Marquezu je pukao mišić lista lijeve noge u dužini dva centimetra, te je za njega predsezona završena.

Osim što će propustiti kvalifikacije protiv SAD-a, Marquez bi mogao propustio i prvu utakmicu španskog Superkupa protiv Athletica Bilbaa zakazanu za 16. avgusta.

Nakon pet odigranih kvalifikacijskih utakmica za odlazak u Južnoafričku Republiku Meksiko na kontu ima šest bodova, što ga svrstava na četvrto mjesto liste čiju čelnu poziciju drži Kostarika s 12 bodova. Drugoplasirani SAD sakupio ih je deset, odnosno tri više od Hondurasa. El Salvador uz pobjedu, dva remija i dva poraza trenutno je peti, dok posljednje, šesto mjesto liste zauzima Trinidad i Tobago s dva osvojena boda.