Prvotimac Sarajeva
198

Radović za svoj crveni karton optužio Željezničar: Situacija je bila iscenirana

N. K.
Radović u duelu sa Štilićem (Foto: FK Željezničar)
Radović u duelu sa Štilićem (Foto: FK Željezničar)
Nogometaš Sarajeva Slaviša Radović oglasio se nakon jučerašnje utakmice između Željezničara i Bordo tima koju je okončao već na poluvremenu zbog isključenja.
Naime, uvidom u zapisnik koji je sačinio delegat utakmice Jasmin Memišević iz Breze, može se doći do informacije da je Radović crveni karton zaradio zbog izrazito nesportskog poteza.

Kako piše u zapisniku, Radović je u tunelu otvorenim dlanom u lice udario igrača Željezničara, a kako smo ranije nezvanično pisali, radi se o Semiru Štiliću.

"Svim našim vjernim navijačima želim da uputim svoje iskreno izvinjenje zbog jučerašnje utakmice. Iza mene je turbulentna sedmica. Imao sam smrtni slučaj u porodici, ali uprkos tome želio sam da budem uz tim u jako bitnoj utakmici", rekao je pa dodao:

"Stvari nisu uvijek onakve kako se čine i kako se prezentuju u javnosti. Crveni karton sam dobio zbog navodne gužve u tunelu. Želim pojasniti da je situacija bila iscenirana od protivničke ekipe, a u trenutku kada sam dobio karton nije bilo nikakvog naguravanja s moje strane. Ja ostajem predan vrijednostima koje definišu naš tim, a to je svakako fair-play na terenu i van njega."

Radović se i osvrnuo i na podršku koju je dobio od navijača Sarajeva.

"Vaša podrška mi znači mnogo i sa sigurnošću mogu reći da nikada ne bih uradio ništa što bi ugrozilo našu ekipu i strast prema igri", poručio je Radović.