Nogomet
22

Radović uoči gostovanja na Pecari: Borit ćemo se dok god imamo šanse, nema predaje

Klix.ba
Dragan Radović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dragan Radović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši Olimpica u posljednjem kolu regularnog dijela Premijer lige BiH gostovat će na Pecari, gdje će igrati protiv Širokog Brijega. Trener Vukova Dragan Radović

Olimpic se nalazi u teškoj situaciji,s obzirom na to da se nalazi na posljednjoj poziciji prije ovog kola. Početkom sedmice je ekipa dobila novog/starog trenera, a umjesto Faruka Kulovića na klupu je stigao Dragan Radović, koji je tokom jeseni vodio ekipu sa Otoke.

Vukovi će danas pkrenuti u Hercegovinu, gdje će i dočekati duel sa Širokobriježanima, a prije poslaska se medijima obratio Radović.

'Tokom sedmice smo pokušali ekipu vratiti, prije svega psihički te pokušati uigrati neke nove varijante koje bismo trebali koristiti tokom igre. Evidentan je problem sa realizacijom i igrom u protivničkom šesnaestercu i nadam se da ćemo uspjeti prevazići taj problem. Iskoristio bih priliku da se zahvalim ljudima iz kluba koji su mi dali povjerenje i povjerili mi ovaj odgovoran zadatak", izjavio je Radović.

Situacija na tabeli je teška, ali Radović tvrdi da nema predaje.

"Sami smo se doveli u tešku situaciju. Dosta je faktora utjecalo na ovo stanje, ali mi nemamo vremena da se bavimo onim što je iza nas. Pred nama je posljednje kolo regularnog dijela Premijer lige, a potom i doigravanje za opstanak u kojem moramo biti pravi. Kada pogledam kadar s kojim raspolažemo, siguran sam da imamo kvalitet da i naredne godine budemo u društvu najboljih. Sve to moramo dokazati i na terenu. Vjerujem u moje nogometaše i svoje saradnike, sigurno se nećemo predati. Izbora nemamo, situacija je teška, ali mi ćemo se boriti dok god za to ima šanse', rekao nam je trener Vukova.

O narednom protivniku ima samo riječi hvale.

"Dobro se zna ko je Široki Brijeg u bh. nogometu, imali su i oni nešto lošiju sezonu, ali su u dvomeču u Kupu BiH sa Zrinjskim pokazali svoj snagu i kvalitet. Možda su malo umorni od nastupa u kupu, ali su svakako jedna od kvalitetnijih ekipa u Bosni i Hercegovini. Na nama je da damo sve od sebe kako bismo došli do pozitivnog rezultata. Vjerujem u ove momke i mislim da imaju snage da naprave dobar rezultat", završio je Radović.

Utakmica se igra u subotu od 15:00 sati. Olimpic je posljednji na tabeli sa 10 bodova, dok je Široki Brijeg sedmi s 27 osvojenih bodova.