Uskoro i montaža
204

Radovi na konstrukciji krova istočne tribine stadiona Grbavica idu planiranom dinamikom

N. K.
Foto: FK Željezničar
Foto: FK Željezničar
Delegacija predstavnika FK Željezničar, NS BIH i Nadzornog organa za radove razgovarala je s predstavnicima kompanije GMC o dosadašnjim aktivnostima na pripremi konstrukcije krova istočne tribine stadiona Grbavica.

Radovi na pripremi konstrukcije krova su u punom jeku, a kako ističu iz kompanije GMC iz Usore svi pripremni radovi idu planiranom dinamikom.

Delegacija predstavnika FK Željezničar u kojoj su bili direktor Enis Džihanić, ekspert za infrastrukturu NS BIH Nihad Hodžić te predstavnik Nadzornog organa iz kompanije IN Nedim Čehajić zajedno s predstavnicima kompanije GMC obišli su radove na pripremi konstrukcije krova istočne tribine i pregledali napredak radova.

"Pripreme i radovi istočne tribine se izvode u skladu sa planiranom dinamikom te očekujemo da će radovi na postavci krova na istočnoj tribini početi, kako je i panirano 25. novembra", izjavio je Džihanić

Delegacija razgovarala o dosadašnjim aktivnostima (Foto: FK Željezničar)
Delegacija razgovarala o dosadašnjim aktivnostima (Foto: FK Željezničar)

Željin direktor je naglasio i da prema ugovorenoj dinamici radovi bi trebali biti gotovi 31. januara 2020. godine.

Podsjetimo, Željini čelnici su početkom mjeseca zaprimili i analizirali dinamički plan izrade projekta natkrivanja istočne tribine kada su najavili da će radovi započeti na Dan državnosti BiH.

Ovim će tribina biti spremna u drugom dijelu sezone da dočeka navijače, čime će zacrtani plan čelnika kluba u potpunosti biti realizovan.