Nogomet
81

Radovi na Bilinom Polju bit će završeni do kraja mjeseca

Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Rekonstrukcija stadiona Bilino Polje, poznatijeg kao Zmajevo gnijezdo, za sada ide po planu, a završetak radova bi trebao biti krajem augusta tekuće godine.

U sklopu rekonstrukcije Bilinog Polja, gdje će reprezentacija Bosne i Hercegovine igrati svoje kvalifikacijske utakmice za Evropsko prvenstvo 2016. godine, UEFA je izdvojila 1.041.000 KM od čega je 666.000 namijenjeno za rekonstrukciju rasvjete koja će biti na nivou svjetskih stadiona, a 375.000 KM je izdvojeno za građevinske radove koji podrazumijevanju izgradnju novinarske prostorije, rekonstrukciju svlačionica i sanaciju krova na istočnoj tribini.

U proteklom periodu na Bilinom Polju je saniran i travnjak koji je bio oštećen, a radnici koji rade na rekonstrukciji Bilinog Polja radili su uprkos visokim temperaturama.

Uporedo sa rekonstrukcijom Bilinog Polja osvježenje u Zenici će poprimiti i stadion na Kamberovića polju koji je dobio novu rasvjetu iz Italije.

Radnici ističu da svi radovi za sada teku po planu, te da će unutrašnji radovi na Bilinom Polju biti završeni do kraja mjeseca.

Inspekcija UEFA-e najavila je 31. augusta posjetu Zenici gdje će obaviti i posljednju kontrolu pred utakmice kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.