Premijer liga BiH
6

Tok utakmice / Radnik - Željezničar 0:2

K. H.
Foto: Armin Herić, www.fkzeljeznicar.ba
Foto: Armin Herić, www.fkzeljeznicar.ba
U Bijeljini se igrao meč 2. kola Premijer lige BiH između Radnika i Željezničara, a tekstualni prijenos ovog susreta mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.

Kraj utakmice

Radnik - Željezničar 0:2 (Mujezinović, 34. minuta, Štilić, 64. minuta)

90' - Četiri minute sudijske nadoknade.

88' . Alispahić šutira iz velike udaljenosti, Kozić brani. Subašić je nakon toga dobio žuti karton.

85' - Bez prilika u ovom trenutku, bliži se kraj utakmice.

78' - Željo čuva stečenu prednost, čini se da će osvojiti tri boda u Bijeljini.

70' - Gosti iz Sarajeva nastavljaju s napadima prema golu Radnika iako imaju prednost od 2:0.

67' - Goooool! Željezničar vodi rezultatom 2:0, Štilić s bijele tačke mirno postiže drugi gol za svoj tim.

66' - Penal za Željezničar!

60' - Štilić prolazi pored svojih čuvara, igrači Radnika ga ruše i Plavi su dobili slobodan udarac. Upravo je Štilić sjajno pronašao Sadikovića, a njegov udarac odlazi malo pored gola.

55' - Inicijativa Željezničara u ovim trenucima.

52' - Žuti karton za Stevanovića.

46'' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena

Radnik - Željezničar 0:1 (Mujezinović 34. minuta)

Foto: Armin Herić, www.fkzeljeznicar.ba
Foto: Armin Herić, www.fkzeljeznicar.ba

45' - Opasan start Novakovića koji je dobio žuti karton, gosti su tražili čak i crveni, no Petrović je ostao prvi svojoj odluci. Posljednji trenuci prvog poluvremena.

40' - Miran tempo u ovim trenucima, Plavi čuvaju stečenu prednost.

34' - Goooooooool! Željezničar vodi 1:0, strijelac pogotka nakon prelijepe akcije gostiju iz Sarajeva je Mujezinović koji je pogodio nakon asistencije mladog Gasala.

32' - Nova šansa za Željezničar, Ikić je šutirao glavom nakon kornera Štilića, ali odbrana Radnika izbacuje loptu koja je išla prema golu.

28' - Opasan napad Željezničara, ali bez udarca prema golu Kozića. Još uvijek 0:0.

23' - Plavi su s razlogom tražili kazneni udarac, jedan igrač Radnika je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, no sudija Petrović je smatrao da nema dovoljno elemenata za penal. U međuvremenu je mladi Gasal zbog simuliranja dobio žuti karton.

23' - Juričić šutira glavom po sredini gola, golman Radnika brani njegov pokušaj. Prva šansa za Željezničar.

19' - Fantastična odbrana Fejzića, golman Plavih je sada sačuvao svoj tim. Bradonjić je šutirao, a on sjajnom paradom brani njegov udarac.

18' - Bez prilika, igra se tvrdo i većinom na sredini terena.

9' - Prvi opasan napad Željezničara, odbrana Radnika izbija u korner. Treba reći da se igrači teško kreću po terenu, teško mijenjaju smjer trčanja - zbog već pomenute kiše koja je pala neposredno pred početak utakmice.

3' - Prvi opasan napad Radnika, Ikić pravi prekršaj na ivici kaznenog prostora, zbog čega je dobio žuti karton. Domaći se bolje snalaze na teškom terenu na početku.

1' - Meč je počeo.

16:59 - Pljusak se smirio, meč u Bijeljini počinje svakog trenutka.

16:55 - Vrijeme se u Bijeljini u međuvremenu promijenilo, trenutno pada jaka kiša i puše vjetar, vidjet ćemo koliko će to otežati samu igru.

16:47 - Teren u Bijeljini se nalazi u sjajnom stanju i igrači će imati sve uslove za dobru igru.

Foto: Armin Herić, www.fkzeljeznicar.ba
Foto: Armin Herić, www.fkzeljeznicar.ba

16:40 - Željezničar je u prvom kolu pobijedio Velež sa 3:0 golovima Juričića, Mujezinovića i Lendrića, dok je Radnik remizirao protiv Slobode u Tuzli rezultatom 1:1.

16:30 - Trener Plavih Amar Osim napravio je nekoliko velikih iznenađenja pred današnji meč. Na klupi su ostali Ivan Lendrić, igrač koji je odigrao sjajan meč u pobjedi protiv Veleža u 1. kolu, zatim Mehmed Alispahić i Mladen Veselinović za koje se također očekivalo da će igrati u prvom sastavu.

Priliku od prve minue dobio je mladi Hamza Gasal, nogometaš koji je iz Akademije FK Sarajevo došao na Grbavicu, a koji se istakao na posljednjim prijateljskim utakmicama. Ovo će biti njegov debi u Plavom dresu.

16:30 - Za Radnik danas igraju: Kozić, Novaković, Mekić, Vasić, Bradonjić Gogić, Karić, Đurić, Motika, Koraksić i Šubert.

Željezničar meč počinje u sastavu: Fejzić, Stevanović, Hajdarević, Kosorić, Mujezinović, Juričić, Štilić, Sadiković, Ikić, Gasal i Šehić.

16:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos utakmice 2. kola Premijer lige BiH u kojoj se sastaju Radnik i Željezničar. Meč se igra s početkom u 17:00 sati na Gradskom stadionu u Bijeljini.